Previously On

Doctor Who

Season 6

Dubbele aflevering van Doctor Who
Elke woensdag om 20:30

Gids bekijken

De Doctor is weer terug! Vanaf 9 mei gaat het langverwachte 6e seizoen van deze zeer populaire Britse sf-serie gaat in première, met Matt Smith als de Dokter uit de titel en Karen Gillan als zijn verdraagzame assistent Amy Pond. Doctor Who is de langstlopende sciencefictionserie ter wereld. Het verhaal gaat over de Doctor, een mysterieuze reiziger die zich voortbeweegt in de tijd en ruimte, en al verschillende keren het universum wist te redden. De Doctor is een Time Lord, afkomstig van een ras legendarische en machtige wezens, en heeft als taak te observeren maar zich nergens mee te bemoeien. Ondanks dat zijn volk wil dat hij slechts toekijkt, verliet hij zijn thuisplaneet Gallifrey in het unieke ruimteschip TARDIS, een technologisch hoogstandje. Het ‘schip’ is onverwoestbaar, van binnen groter dan van buiten, tot bijzondere dingen in staat en de enige constante factor van Doctor Who. Want de Doctor is en blijft een zwerver, een ontdekkingsreiziger, maar boven alles een held. Met alle andere Time Lords opgesloten in een andere tijdzone na de Great Time War (Grote Tijdsoorlog), samen met een machtige vloot van slechte wezens, de Daleks, blijft alleen de Doctor over. Hij is alleen, buiten wat menselijke vrienden die hij af en toe meeneemt op zijn reis om de wonderen van het universum te laten zien.

In een spannende nieuwe serie komt de Doctor terug, naast het pasgetrouwde stel Amy en Rory. Het drietal krijgen te maken met monsters, mysteries en avonturen, en reist door tijd en ruimte. Ze komen terecht in de zestiger jaren in Amerika, strijdend tegen de invasie die de wereld vergat of varend op een piratenschip over de zeeën van 1696 om het mysterie van de Sirenen op te lossen. In een ‘bubbel’ van het universum, die erg realistisch is, ontmoet de Doctor een oude vriend met een nieuw gezicht. En in een klooster op een afgelegen eiland vindt in de nabije toekomst een industrieel ongeluk plaats. Aan het einde van de rit is er de strijd van Demon’s Run, een zwarte dag voor de Doctor. Kan de waarheid over River Song de ziel van de Time Lord redden? Slechts twee dingen zijn zeker. De stilte zal vallen. En een goede man zal sterven…

Doctor Who is een fenomeen in Groot-Brittannië en staat al jaren, met uitzondering van soaps, op de hoogste plek op de lijst van de beste drama series op de Britse televisie. In de VS is Doctor Who het meest bekeken programma op BBC America aller tijden. Ook in Australië ging de serie niet onopgemerkt voorbij en was het ook daar de populairste serie bij volwassen in de leeftijdscategorie van 25-54.

Ontmoet de personages

Amy Pond
Amy Pond
Karen Gillan
Rory Williams
Rory Williams
Arthur Darvill
River Song
River Song
Alex Kingston
Doctor Who
Doctor Who
Matt Smith

Featured videos

Doctor Who S6

Next Airing